Aanschaf zakelijke fiets eenvoudiger per 2020

Lekker op de fiets naar uw werk, dat kan! Per 1 januari 2020 wordt het eenvoudiger om efficiënt een (lease)fiets van de zaak aan te schaffen. Wij vertellen u er alles over.

Zakelijke fiets

Velen gaan met de auto naar het werk, niet erg milieuvriendelijk. Daarom wil het kabinet de (lease)fiets van de zaak aantrekkelijker maken. Momenteel zijn de fiscale regels voor een auto van de zaak toegankelijker dan die voor een fiets van het bedrijf. Een vereenvoudiging van deze regels moet per 1 januari 2020 ingaan.

Aanschaffen van een leasefiets in 2018

De volgende regels die nu gelden voor een zakelijk fiets zijn van toepassing. Het aantal privé gefietste kilometers wordt vermenigvuldigd met de kilometerprijs van de fiets. Daarnaast komen er nog extra kosten bij kijken, namelijk de onderhoudskosten, reparatiekosten, verzekeringskosten en eventueel kosten voor de elektriciteit. Met het vereenvoudigen van deze regels geeft het rijk een signaal dat ze fietsstimulering belangrijk vinden.

Aanschaffen van een zakelijke fiets in 2020

In 2020 wordt het aanschaffen van een zakelijke fiets eenvoudiger. Dit gebeurt door een bijtelling voor privégebruik van het vervoersmiddel vast te stellen.

Tip: Wilt u niet wachten tot 2020 met het verstrekken van een (lease)fiets aan uw medewerkers? Wij stellen u graag op de hoogte van de mogelijkheden voor een zakelijke fiets!