Veranderingen in het vaderschapsverlof

De geboorte van een kind brengt een spannende periode met zich mee. Daarom heeft een zwangere vrouw recht op zes weken zwangerschapsverlof en daarnaast tien weken bevallingsverlof. De partner daarentegen mag in totaal maar 2 verlofdagen opnemen. Máár daar komt verandering in. Met ingang van 1 januari 2019 krijgt de vader bij de geboorte van zijn kind niet meer 2, maar 5 dagen vaderschapsverlof. Een regeling dat betaald moeten worden door de werkgever.

Langer vaderschapsverlof

Het vaderschapsverlof is een belangrijke stap in de goede richting voor zowel de ouders als het pasgeboren kind. Daarom worden er verdere stappen ondernomen en zal vanaf 1 juli 2020 het verlof nog verder worden verruimd met 5 extra weken verlof. Daar staat tegenover dat het UWV 70% van het loon van de partner zal betalen. Hiervoor moet de werknemer het verlof wel binnen 6 maanden na de geboorte van het kind opvragen. Dit wetsvoorstel is op 2 oktober 2018 door de Tweede Kamer aangenomen.

Meer informatie?

Heeft u vragen over de veranderingen in het vaderschapsverlof of wilt u hier graag meer over weten? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen het u graag!

Belangrijk bericht
Op vrijdag 29 maart en vrijdag 10 mei zijn wij gesloten.
Ik heb het begrepen!