Loonkostenvoordeel: aangepaste voorwaarden

Voor het loonkostenvoordeel geldt de voorwaarde dat de werknemer de kalendermaand voordat hij in dienst treedt recht heeft op een uitkering. Vanaf 1 oktober 2018 is dit niet meer het geval, vanaf dan is een maand voorafgaand aan de indiensttreding voldoende.

Toevoeging

Er komt voor de loonkostenvoordeel doelgroep banenafspraak en scholingsbelemmerden nog een toevoeging bij. Hierbij wordt de situatie op de eerste dag van de indiensttreding als uitgangspunt genomen. Dit is omdat het UWV vaak weigert om een verklaring af te geven voor de loonkostenvoordelen. Het UWV weigert dit dan omdat het vaak niet aan de voorwaarde van de werknemer die in de kalendermaand voorafgaand aan het begin van de indiensttreding recht heeft op een uitkering of arbeidsondersteuning.

Meer informatie?

Heeft u vragen over het loonkostenvoordeel of wilt u hier graag meer informatie over? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Belangrijk bericht
Op vrijdag 29 maart en vrijdag 10 mei zijn wij gesloten.
Ik heb het begrepen!