Nieuwe regelgeving voor vouchers

Tot op de dag van vandaag worden waardebonnen als vouchers en cadeaukaarten vrijgesteld van btw, máár daar komt vanaf 2019 verandering in. Per 1 januari zal er een btw-heffing worden toegepast bij uitgifte, (door)verkoop en inwisseling van deze vouchers. Deze wijzing beoogt een einde te maken aan de onduidelijkheden voor de btw bij leveringen en diensten van de waardebonnen. Bij waardebonnen die vóór 1 januari 2019 zijn uitgegeven zal de huidige wetgeving worden toegepast. De nieuwe regels gelden overigens niet voor kortingsvouchers.

Enkelvoudige voucher

De nieuwe regelgeving maakt onderscheid tussen enkelvoudige- en meervoudige vouchers. Een enkelvoudige voucher kan voor slechts één doeleinde worden gebruikt. Bij de uitgifte en doorverkoop van deze voucher zal een btw-heffing plaatsvinden.

Meervoudige vouchers

De meervoudige vouchers kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Het verschil met de eenvoudige voucher is dat er een btw-heffing te pas komt bij de inwisseling.

Anticipeer op de nieuwe regelgeving

Wilt u voorkomen dat u btw moet afdragen bij het uitgeven van uw voucher? Zorg er dan voor dat uw vouchers tijdig worden uitgegeven. Ook bij uw administratie is het van belang hier tijdig rekening mee te houden.

Wij helpen u graag!

Bij ons bent u aan het juiste adres: van accountancy tot bedrijfsadvies en personeelsdiensten. Neem vrijblijvend contact met ons op.