Afloop contract pensioenverzekeraar: sluit tijdig een nieuw contract

U heeft de pensioentoezegging van uw medewerkers correct ondergebracht bij een verzekeringsmaatschappij. U heeft onlangs bericht gehad van deze maatschappij waarin zij aangeven dat de uitvoeringsovereenkomst eindigt op 1 december dit jaar. Wellicht denkt u dat komt later wel, maar wacht niet te lang met reageren.

Loop geen onnodig risico

U loopt als werkgever een groot risico wanneer u op 1 december geen nieuwe uitvoeringsovereenkomst heeft gesloten. De pensioentoezegging aan uw werknemers eindigt namelijk niet automatisch op 1 december. Wanneer de toezegging na 1 december niet verzekerd is, bent u als werkgever aansprakelijk. Bijvoorbeeld voor het uitkeren van een partnerpensioen.

Contract vernieuwen

Zorg ervoor dat u ruim voor de einddatum van de uitvoeringsovereenkomst een nieuw contract heeft afgesloten met uw verzekeraar. Als werkgever bent u namelijk verplicht om uw pensioentoezegging buiten de onderneming te verzekeren.

Advies of ondersteuning nodig?

Wilt u graag advies of ondersteuning omtrent de pensioenzaken van uw medewerkers? Wij helpen u graag! Neem vrijblijvend contact met ons op.