Bijtelling voorkomen door auto van de zaak te huren?

Bijkomende fiscale kosten door het privégebruik van de auto van uw werkgever. Er zit verschil in het bijtellingspercentage (0% tot 25%), dit is afhankelijk van de mate hoe milieuvriendelijk de auto is. Maar als de auto wordt gehuurd, voorkomt dit dan de bijtelling?
Nee, zelfs niet als de auto van de zaak tijdens de vakanties van de werkgever wordt gehuurd.

Wij leggen het uit in onderstaand voorbeeld:

Een holding stelde aan een directeur-grootaandeelhouder een Renault Twingo ter beschikking, voor deze auto werd bijgeteld. Een dochter-BV stelde de DGA een Volvo voor handen, hier werd een rittenadministratie voor bijgehouden. De kosten werden niet doorberekend aan de holding. Er werd voor de Volvo – door de dochter-BV en holding – een huurovereenkomst afgesloten. De directeur-grootaandeelhouder betaalde huur en brandstof. Toch werd de auto tijdens de vakanties nog steeds ter beschikking gesteld. Waardoor naheffing over de bijtelling zeker terecht is.

Wij helpen u graag!

Bij ons bent u aan het juiste adres: van accountancy tot bedrijfsadvies en personeelsdiensten. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Belangrijk bericht
Op vrijdag 29 maart en vrijdag 10 mei zijn wij gesloten.
Ik heb het begrepen!