Vaststelling TVL Q2 2021 is begonnen

De vaststelling van TVL Q2 2021 is deze week begonnen. Zo’n 58.000 ondernemers ontvangen de komende weken een mail met het verzoek de vaststelling te dienen. Hiermee geven zij de werkelijke omzet over de periode april tot en met juni 2021 door.

Voor 12 januari moet de vaststelling ingediend zijn.

Het doorgeven van de werkelijke omzet moet uiterlijk 11 januari 2022 23:59 uur gebeuren. De belastingdienst heeft vaak het formulier al ingevuld, u hoeft dan alleen nog akkoord te geven. Soms moeten de werkelijke omzetgegevens toch nog zelf ingevuld worden, of vragen ze om aanvullende informatie. Het is verstandig om ruim op tijd te beginnen, zeker als ondernemers een accountantsproduct nodig hebben.

Hoogte definitieve subsidie

Ondernemers krijgen zo snel mogelijk bericht over het definitieve bedrag waar zij recht op hebben. Is het omzetverlies gelijk aan de schatting in de aanvraag? Dan behouden zij het voorschot van 80% dat zij kregen na hun aanvraag. Daarnaast krijgen zij de laatste 20%. Is het werkelijke omzetverlies hoger, dan gaat de subsidie ook omhoog. Is uw omzetverlies lager gebleken dan vooraf ingeschat, dan krijgen ondernemers minder dan 20% uitgekeerd of moeten zij (een deel van) het voorschot terugbetalen.

Miedema accountants: steunpakketten aanvragen

Actuele informatie over de steunpakketten is te vinden op de website van de Rijksoverheid. Ook kan er meer informatie gevonden op de website van de Kamer van Koophandel. Liever persoonlijke advies of begeleiding? Neem dan gerust contact met ons op. Ook nu staan wij voor u klaar.

Belangrijk bericht
Op vrijdag 29 maart en vrijdag 10 mei zijn wij gesloten.
Ik heb het begrepen!